espa logos
Search
Close this search box.

Οικονομική και εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων

Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ανίχνευσης Επιδημικών Εκρήξεων αποτελεί ένα άκρως καινοτόμο προϊόν το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα ενισχύσει μεγάλους οργανισμούς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στις δράσεις τους σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες. Το Σύστημα καθώς και τα δεδομένα που θα συλλεγούν στο έργο μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εθνικά προγράμματα για τον σχεδιασμό, την κατανομή και μετακίνηση πόρων σε δραστηριότητες που αφορούν τις ανάγκες των ΧΕΝ σχετικά με την αντιμετώπιση/έλεγχο των ηπατιτίδων Β, C και της HIV λοίμωξης ενώ θα συνεισφέρει σημαντικά στην παροχή προσιτών υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για τα συγκεκριμένα νοσήματα, αλλά θα μπορεί και να τροποποιηθεί εύκολα και να εφαρμοστεί στην αντιμετώπιση και άλλων νοσημάτων. Επίσης, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους πληθυσμούς (μετανάστες, Τσιγγάνοι-Ρομά, γενικός πληθυσμός). Το Σύστημα μπορεί να αξιοποιηθεί αρχικά από το Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κυβερνητικούς Φορείς (ΕΟΔΥ, Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων), Δήμους, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, φυλακές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και κοινωνικούς φορείς οι οποίοι επικεντρώνουν τις δράσεις στην έγκαιρη πρόληψη και καταπολέμηση νοσημάτων στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Πρόκειται κυρίως για οργανισμούς που εστιάζουν τις δράσεις τους σε χρήστες/πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών, οροθετικούς, πρόσφυγες, μετανάστες, πληγέντες από φυσικές καταστροφές, άστεγους, μακροχρόνια άνεργους και φυλακισμένους-αποφυλακισμένους. Επιπλέον, το πρωτοποριακό Σύστημα θα μπορεί να αξιοποιηθεί στο εξωτερικό από μεγάλους διεθνείς οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, τα Ηνωμένα Έθνη, χώρες με εξάρσεις επιδημιών, μεγάλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Γιατροί Χωρίς Σύνορα) και όλη την τοπική υποδομή, όπως νοσοκομεία, δήμοι και κοινότητες.

Η εφαρμογή εκτίμησης ατομικού κινδύνου μόλυνσης θα μπορεί να αξιοποιηθεί και ως αυτόνομο προϊόν που θα απευθύνεται σε εμπορικές συναλλαγές στο καταναλωτικό κοινό (Business To Consumer) με τη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας σε περιβάλλον cloud, αλλά και εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας και την αξιοποίηση συνδρομών. Ο συνδρομητής θα μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή είτε από τον υπολογιστή είτε από το κινητό του, και απαντώντας σε ειδικά διαμορφωμένο ερωτηματολόγιο, θα μπορεί να εξάγει αποτελέσματα σχετικά με τον ατομικό του κίνδυνο μόλυνσης, σχετικές εξατομικευμένες συστάσεις αλλά και πληροφορίες για το που μπορεί να απευθυνθεί για επιπλέον ενημέρωση ή/και ιατρικές εξετάσεις. Η εφαρμογή αυτή θα απευθύνεται δυνητικά σε ένα τεράστιο πελατολόγιο όπως στο σύνολο του ενήλικου πληθυσμού αλλά και ιδιαιτέρως σε άτομα με συμπεριφορές υψηλού κινδύνου. Επίσης, η εφαρμογή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από γενικούς ιατρούς και άλλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ως πρόγραμμα διαλογής (screening) για την καθοδήγηση για την αναγκαιότητα σύστασης περαιτέρω εξετάσεων. 

Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση του Συστήματος θα μπορούν να αξιοποιηθούν μεμονωμένα. Η εξειδικευμένη τεχνολογία Speech To Text θα μπορεί εφαρμοστεί για τον έλεγχο και διαμόρφωση κειμένων σε κλάδους όπως η δικηγορική, η ιατρική, κτλ.. Επιπλέον, θα αποτελέσει ένα μοναδικό προϊόν το οποίο θα συνεισφέρει στην διατήρηση αρχείων σε μεγάλους οργανισμούς όπως π.χ. πρακτικά διοικητικών συμβουλίων. Η αρχιτεκτονική του σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να συνεργάζεται εύκολα με άλλα προγράμματα και εφαρμογές και να μπορεί εύκολα να προσαρμόζεται σε άλλα Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα τα οποία χρησιμοποιούν ανάλογες τεχνολογίες όπως συστήματα καταγραφής ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων.

Πέρα από τα άμεσα οικονομικά οφέλη, η προβολή των αποτελεσμάτων του έργου μέσω των δράσεων δημοσιότητας αποτελεί έμμεσο όφελος για τους φορείς της σύμπραξης, καθώς θα συμβάλει στην αναγνωρισιμότητά τους και την προσέλκυση μελλοντικών συνεργασιών.

Σύνδεση

Login to your account

Μετάβαση στο περιεχόμενο